Robi się wiosennie nad naszą Jasiołką, ptaszki gniazda budują, lepiężniki kwitną, rzeka radośnie szumi.
W ogródkach zakwitły śnieżyczki i krokusy.
/ M. Walczak/
GALERIA FOTO
Strony
▼
niedziela, 28 lutego 2016
sobota, 27 lutego 2016
Trochę pięknej zimy
Piękna zima 20 lutego 2016r na trasie od Łącka do Szczawnicy. Po drodze urokliwe góralskie kapliczki i wspaniałe widoki.
GALERIA FOTO
GALERIA FOTO
wtorek, 23 lutego 2016
Warsztaty kulinarne
W
dniu 18 lutego br. w Domu Ludowym we Wrocance odbyły się warsztaty
kulinarno-dietetyczne. Ich organizatorem było nasze Stowarzyszenie i
Podkarpacki Bank Żywności. Spotkanie zorganizowano jako działanie towarzyszące
w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 współfinansowanego
z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej potrzebującym w Podprogramie 2015. Warsztaty
prowadziła Pani Sabina Woźniak. To już drugie zajęcia, które odbyły się pod jej
kierownictwem. Tym razem uczyliśmy się jak zrobić surówkę z czerwonych buraków,
kotleciki i racuchy z marchwi oraz smaczny koktajl. Atmosfera
świetna. Czekamy
na następne tego typu zajęcia.
środa, 17 lutego 2016
Ogłoszenie
W
dniu 23 lutego 2016 roku (wtorek) od godziny 1500 – 1700 będą wydawane
produkty żywnościowe. Żywność można odbierać z magazynu znajdującego
się w Domu Katechetycznym we Wrocance (ul. Długa 4).
Po
odbiór produktów mogą zgłaszać się osoby zakwalifikowane do tego programu ze
skierowaniem wydanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej. Bardzo prosimy o odbiór
przygotowanych produktów w wyznaczonym dniu osobiście lub przez upoważnioną na
piśmie osobą.
Ogłoszenie- warsztaty kulinarno- dietetyczne
Stowarzyszenie
„Nasza Wrocanka” informuje, że w dniu 18 lutego w godz. 1600
– 1800 w Domu Ludowym we Wrocance odbędą się warsztaty
kulinarno-dietetyczne jako działanie towarzyszące w ramach Programu
Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 współfinansowanego z Europejskiego
Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w Podprogramie 2015.
Oferta
kierowana jest do uczestników ww. programu. W ramach warsztatów uczestnicy
zapoznają się z zasadami prawidłowego żywienia.
